Ga naar hoofdinhoud

Newborn fotografie is een hele unieke manier om je pasgeboren baby vast te leggen, zodat je jaren later nog kunt terugkijken hoe klein je kindje was vlak na de geboorte.

Boeken of cadeau doen

Een newborn fotosessie kun je al boeken zodra je weet dat je zwanger bent. Ik maak dan een reservering aan op basis van de uitgerekende datum. Wil je een newborn fotosessie cadeau doen? Dan kun je voor de persoon aan wie je de sessie cadeau doet reserveren.

In de eerste twee weken de beste foto’s

Vooral in de eerste weken na de geboorte slaapt de baby veelvuldig. Hier probeer ik tijdens de shoot dankbaar gebruik van te maken. Immers kun je de baby in allerlei mooie posities leggen zonder dat ze daarbij bewegen. Daarnaast merkt de baby slapend ook niet veel van de fotoshoot. Echter is newborn fotografie alleen mogelijk t/m uiterlijk 14 dagen na de geboorte. Daarna laten ze zich slapend niet meer zo makkelijk verleggen en is het hele kleine al weg.

In de studio of bij jou thuis

Je kunt bij mij in de daglichtstudio in Sint-Pancras terecht, of ik kom bij je thuis voor de newborn sessie, zodat je niet met je pasgeboren kindje de deur uit hoeft. De fotosessie wordt bij voorkeur gedaan tussen de rond de 8e dag na de geboorte aan huis en rond de 12e dag in de studio.

Tijdens de sessie zal ik alleen gebruik maken van het aanwezige daglicht, zodat je kindje niet gestoord wordt door flitsers. Hiervoor heb ik wat ruimte nodig bij een raam/schuifpui/openslaande deuren.  De hele fotosessie duurt zo’n 2,5/3 uur. Ik neem uitgebreid de tijd voor deze sessie, omdat een pasgeboren baby nog geen ritme heeft en je dus niet weet wanneer hij of zij slaapt of een voeding nodig heeft. Het is eventueel ook mogelijk om foto’s te maken met broertje(s) en/of zusje(s) en/of de ouders. In verband met de ruimte en het aanwezige licht is dit alleen mogelijk bij een newborn fotosessie in de studio. Bij de reservering kun je dit vast aangeven.

Voorbereiding

Voor ik kom kan je een aantal dingen voorbereiden om de sessie zo rustig een aangenaam mogelijk te laten verlopen. Probeer ervoor te zorgen dat het lekker warm is thuis (zo’n 25 graden!) en dat de baby net zijn of haar voeding heeft gehad en het liefst ook lekker in bad is geweest. Na het bad (of in elk geval voor ik kom) hoeft hij/zij alleen maar een luier en omslagdoek om. Zorg zelf wel voor luchtige kleding!

Ik neem zelf een selectie mee aan achtergronddoeken en accessoires als mooie doeken, mandjes, kistjes, wraps, haarbandjes,etc. Wanneer je specifieke wensen hebt betreft poses of het gebruik van een specifieke accessoire, dan mag je mij dit van tevoren laten weten.

NB: Newborn fotografie is een specialisme binnen de fotografie die niet door iedereen uitgevoerd kan worden. Veel beelden bestaan i.v.m. de veiligheid uit een samenvoeging van meerdere afbeeldingen.

Back To Top